tisdag, april 17, 2007

En kofta som borde skaffa sig skägg?

Väskdebatten är fortfarande aktuell. Virtanen går hårt emot kulturelitens konsumtionssamvetes debattörer och menar på att: ”Det går inte att lita på fina människor i stickad kofta och trähalsband.” Men hur går det ihop, undrar jag, att vara en kofta som tydligen älskar att äta foie grais och suktar efter riktigt tjusiga läderväskor från ett företag som mest är kända för sina rutor. Samtidigt måste man välja, ska man vara en ”inpiskad dn-kofta” eller en svensson som suktar efter konsumtion som man så sällan har råd med. Men måste man välja sida? Kanske är det bäst att följa trenden och skaffa skägg, i alla fall temporärt tills debatten är över. För det är svårt att möta dagen utan en kofta, det är svårt att inte låta bli att kritisera konsumtionen, och det är svårt att sluta sukta efter den perfekta väskan.

4 Comments:

At 11:31 em, Blogger samtalmedsolen said...

Skägg är nog aldrig fel.
Fråga Oskar.
Dessutom kan du jobba som skäggiga damen om du inte får jobb- trots att alliansen göra massa bra för arbetsmarknaden...

 
At 7:35 fm, Anonymous Anonym said...

Är inte så insatt i debatten. Men kollade nyss på nyhetsmorgon där det var debatt i soffan, där drogs jämförselsen att män har länge kunnat köpa sig en HD för 2-300.000 utan någon stor samhälleligdebatt jämfört med kvinnor som köper handväckor för en 50.000 och debatten är given. Ebba von Sydow var där och visade upp sin nyinköpta handväska...
Åjoo...april är ganska fullspäckad för mig, men vi kan väl ses i maj? :)

 
At 3:23 em, Blogger Anna said...

enligt insideruppgifter har en viss oskar rakat av sig skägget!

kristin, jag håller helt med! blev lite skrämd idag över intervjun med Sisela Lindblom, är modeindustrin verkligen så ondskefull, och bara vi slutar konsumera (på kvinnligt vis) kan vi lösa alla världens problem...En konstig utopi...nåväl...vi får väll ses i maj, förhoppningsvis har det slutat att snöa då!

 
At 4:52 em, Anonymous Anonym said...

Det här med att välja är aldrig lätt.. Som tur var tillhör fenomenet valfrihet (eller kanske snarare de fria valens diktatur) inget annat än ren och skär modekonservatism. Neos behöver inte välja, varför tvingas till tråkiga val hela tiden i en tid när impulserna triggas av proteiner snabbare än hjärnan hinner välja mellan en uppsjö irrationella alternativ? Nej Bojkotta valfriheten och stöd Neorörelsen istället! Nu är det vår tur!

 

Skicka en kommentar

<< Home