måndag, maj 01, 2006

Som sann "första maj anhängare"…

…var jag på demonstration idag. Först var det Röd front: RKU och Kommunistiska partiet. Dessvärre hördes den första snubben knappas och den andra pratade i alltför stora, idealistiska och krångliga ord, men med gnista och engagemang, det saknades dock vardagliga anknytningar. Sedan kom Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet, som höll tal tillsammans med Liselotte Olsson, Ida Sköld, Per-Johan Berg och Tamara Spiric som blev ackompanjerad av toner från Jan Hammarlund. Det var länge sedan jag såg så många människor samlade som åskådare på torget. Det märks tydligt att Umeå är en röd stad. Samtliga tal var mycket talande och starka och inte minst sagt relevanta.

I Enad vänsters tåg marscherade det uppskattningsvis 400 personer, vi såg endast detta tåg gå förbi, men det var mäktigt att se. Demonstranterna bestod främst av den yngre kategorin. Sossarnas dragplåster var skolministern, hans tal missade vi också, men hans publik bestod enligt bilder från lokalnyheterna endast av gråtonade 40-talister... Ironiskt?

Det är härligt att vara i en stad där folk är engagerade och som firar första maj! Jag möttes även om en massa vårtecken på vägen ner till centrum – idag känns livet härligt!

2 Comments:

At 5:16 em, Anonymous Anonym said...

När skall du komma över till osss på den goda sidan då? Du kan få godis.

 
At 1:00 em, Blogger Anna said...

aldrig, eller det beror på, vilken sorts godis erbjuds?

 

Skicka en kommentar

<< Home