tisdag, augusti 16, 2005

Blogg = Makt?

Modernt att vara moderat? Nja, kanske inte efter Axén Olins ”lilla” utspel. Om vi bortser från moderaterna i stort och endast koncentrerar oss på Fredrik, attraherar nog han dem flesta. Äntligen har Sverige fått en sann populist! Dock är hans populistiska utsvävningar inte lika populära hos hans ”likasinnade”. När Fredrik var i morgonsoffan på TV4 förra veckan var han lugn, enda gången han ryckte lite nervöst med mungipan var när Guillou målade upp en bild med en moderatledare klädd i läder och piskade småpojkar.
Men kanske spelar det ingen roll vad den borgerliga alliansen säger eller piskar, eller vad FI kommer med en manlig förespråkare eller om ”Juni Nisse” charmar pensionärerna med sin gråa charm om det är bloggarna får makten. Enligt medieanalytikern Alexander Mason kommer bloggarna få samma påstådda betydelse som Jannes valstugereportage året 2002. Så alla som har spytt galla på bloggens vara, akta er, för kanske, men bara kanske blir bloggen ett viktigt verktyg i den så kallade demokratiska processen som ett riksdagsval innebär.

2 Comments:

At 12:08 em, Anonymous Anonym said...

"Moderaterna våta dröm är att privatisera alfabetet" (UL)

 
At 1:22 fm, Anonymous Anonym said...

Fast jag diggade idén som bioteknikföretaget Monsanto fick då dom lade in en patentansökan på "uppfinningen" grisen. Patentet avsåg en viss uppsättning gris-avlingsmetoder som redan hade använts av bönder i många länder dessförinnan. För de som var extra uppmärksamma blev det rätt snart uppenbart att patentet även gällde själva grisarna som avlats fram med denna metod runt om i världen....

Tänk det Fredrik, ni borde ta patent på och "privatisera" uppfinningen knullning, en viss uppsättning sexuella ställningar som leder fram till en form av "barn"? Samtidigt kan man då passa på att införa privat äganderätt på de framavlade barnen för att skapa en marknadslösning åt "problemet"?

Det vore väl nånting? Freddan?

Fast tänk om det skulle bli ett maktskifte direkt efter... då lär väl sossarna införa någon form av beskattning på barnafödandet? Maken till stabil skattebas har väl aldrig någonsin skådats?

 

Skicka en kommentar

<< Home