onsdag, augusti 03, 2005

När jag blir stor, vill jag bli rik…

Statsvetare är välbetalda, i alla fall om du är professor och man, Sören Holmberg och Bo Rothstein är två snubbar som verkligen kan löneförhandla, med sin lön på 670 700 respektive 836 400 kronor. De ”glamourösa” dockusåpakändisarna kommer inte ens i närheten, Elita från BB har enligt skatteverket endast tjänat 900 kronor under förra året, i Expressen säger hon att ”Jag försöker få det att gå ihop med att käka nudlar”, stackars människa. Nåja, som alltid, utbildning lönar sig!
Skönt att jag inte behöver oroa mig inför framtiden…

4 Comments:

At 2:53 em, Anonymous Anonym said...

Så du pluggar till statsvetare? Vad blir man då egentligen? Statsvetare? Och vad innebär det?

 
At 7:20 em, Anonymous Anonym said...

Du kanske skulle skaffa dej en snopp också???

 
At 7:44 em, Blogger Anna said...

behöver inte snopp, nåväl, jag kommer att bli rik ändå... sugardaddy?! skämt åsido, jag är 5 poäng från min magister och än är jag inte riktigt säker på min roll, men en sak är säker, jag kommer att bada i hav av fallskärmar och annat mys, ty revolutionen äro nära ;)

 
At 9:36 em, Anonymous Anonym said...

Tycker du ca 55 000kr per månad är så hög lön? Tänk på att de som är profesor har en lång utbildning och sedan många, många, många år med betydligt sämre lön bakom sig.
Alla "normala" verkar ligga på en lön mellan 20-30 000kr per månad, ska man ha mer än så ska man antingen vara pensionärsfärdig eller verkligen lyckats. Det lönar sig egentligen inte att utbilda sig, de som har en mer specialiserad utbildning som kriminolog, statsvetare eller liknande är väldigt känsliga för hur arbetsmarknaden ser ut också, svårt att ta jobb som psykolog eller liknande med en kriminologiutbildning :) Egentligen ska man heta wallenberg och ha en magister i ekonomi och eventuellt en till utbildning men för oss andra stackare är det bara att be till herren att inte jobbet suger för mycket.

välkomen till folkhemmet

 

Skicka en kommentar

<< Home