fredag, maj 11, 2007

Make Love Not War

Den eminenta islänningen, schlagerdeltagaren samt schlagerexperten Eirikur uppmanar till krig mot öst. Schlagernördar från väst uppmanar till väst-röstkupp. Detta känns lite ironiskt när eurovision utspelar sig i Finland, vilket jag skulle definiera som geografiskt öst/nord och farligt nära Ryssland ;) Nä go EAST-CENTRAL EUROPE och ta plats i finalen!

3 Comments:

At 4:58 fm, Blogger CozmicGirl said...

Hahaha.. det var ju väntat.. om jag minns rätt så var det samma visa förra året. Då vann inte nån öststat som alla väntade sig (vet inte om jag ska räkna Grekland, som vann 2004, i väststater nu? :)).. så det visar att väststater kan visst vinna om de skickar lite "roligare" låtar. Kolla på typ Portugal.. de har världens vackraste språk o så skickar de varje år nån skittråkig låt. Storbrittanien skickar oxå bara skitlåtar. Danmarks låt var en dålig kopia av typiska svenska schlagers..tror att alla har fått nog av såna. O att grannländerna röstar på varandra är inget nytt..det har funnits sedan typ 70-talet. Jag tror att det är främst pga av kulturella likheter (läs musiksmak). Politiken spelar en mindre roll..i så fall skulle Albanien aldrig ge Serbien 12p resp 10p som de gjorde 2003 o 2004. Jag är kanske ute o cyklar, men det här är min åsikt (lite väl för lång) ;)

 
At 9:54 fm, Blogger Anna said...

nä precis, och då skulle aldrig rumänien ge ungern eller bulgarien poäng, spännande är dock om de ger turiket poäng i år! som sagt det handlar inte om politik utan om smak! dessutom skickar väst en massa trist abba-rippoff, eller tysk schlager, eller stämningsfulla balader.... inte speciellt spännande!

 
At 2:18 em, Blogger CozmicGirl said...

Av nån konstig anledning så tror jag fortfarande att det är år 2006, hahaha.. Grekland vann 05 inte 04, o där nere ska det vara 04 o 05 :) Sen är det oxå en till faktor som spelar en stor roll..i öststaterna är det många fler som kollar på eurovision än i väst (om jag bortser från alla invandrare) :).

 

Skicka en kommentar

<< Home